Zo školy do biznisu

Združenie mladých podnikateľov Slovenska v roku 2012 uskutočnilo pilotný projekt zameraný na sériu aktivít napomáhajúcich štartu podnikania absolventov stredných a vysokých škôl.

Projekt pozostával zo série prednášok úspešných podnikateľov, brožúry inšpiratívnych podnikateľských nápadov, webinárov na témy súvisiace so založením podnikania a získavaním prvých zákazníkov a odovzdávania skúseností od úspešných podnikateľov.

Inšpirácia k podnikaniu

V rámci projektu Zo školy do biznisu sa v rôznych regiónoch Slovenska uskutočnili prednášky úspešných podnikateľov. Ich cieľom bolo inšpirovať mladých ľudí k uvažovaniu nad podnikaním ako kariérnou cestou. Medzi rečníkmi boli Podnikateľ roka 2012 a zakladateľ CK BUBO - Ľ. Fellner, Manažér roka 2010 - Jozef Ondáš, spolumajiteľ Firmy roka v oblasti práva IT - Martin Maisner, zakladateľ portálu pricemania.sk - Michal Král a mnohí ďalší. Cez príklady svojich podnikateľských príbehov ukazovali mladým ľuďom život podnikateľa.

Pre tých, ktorí nad podnikaním uvažujú, no chýba im nápad, sme pripravili brožúru inšpiratívnych podnikateľských nápadov

Vzdelávanie o podnikaní

V rámci projektu Zo školy do biznisu Združenie mladých podnikateľov Slovenska  vytvorilo tri on-line kurzy. Webináre sú o financovaní podnikania, výbere právnej formy a on-line marketingu, resp. o tom, ako získať prvých zákazníkov. Sú pripravené tak, aby obsahovali odpovede na otázky, s ktorými sa na nás začínajúci podnikatelia obracajú.

Ďalšou súčasťou projektu boli Kluby riadenia, kde sa úspešní podnikatelia a manažéri prišli s mladými ľuďmi podeliť o svoje skúsenosti. Práve skúsenosti sú totiž tým, čo mladým ľuďom štartujúcim vlastné podnikanie najviac chýba.

Tento projekt bol spolufinancovaný z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v rámci projektu Zo školy do biznisu, ktorý bol podporený z grantovej schémy ADAM2.