Podnikateľská fiesta 2018 v regiónoch

Séria bezplatných podporných podujatí pri príležitosti Dňa súkromného podnikania 2018 sa budú v najbližších týždňoch okrem Bratislavy konať aj v Košiciach, Zvolene a Žiline. Vítaní sú všetci, ktorí majú chuť dozvedieť sa niečo viac o podnikaní a posunúť sa vpred.

KOŠICE

Téma: Inšpiratívne gastro príbehy
Kedy: 26.9.2018
Podnikatelia: 17:00 – 21:00 hod
Nepodnikatelia: 17:00 – 20:00 hod 
Kde: Kaviareň Nikola, Business Centre Tesla I., Moldavská cesta 8/A, 040 11, Košice

Registrácia Košice tu (kapacita je obmedzená):
-> Nepodnikatelia
-> Podnikatelia

Úspechy a trendy v oblasti gastro biznisu v podaní 4 skúsených podnikateľov. Čo majú spoločné a čo je základom ich úspechu? Ako správne pristupovať k svojej konkurencii? Rečníci odhalia:

  • ako vybudovať dobrú gastro značku,
  • čo je za tajomstvom úspechu v gastro biznise,
  • na čo sa zamerať pred a po štarte podnikania,
  • ako sa správne vysporiadať s vlastnou výrobou.

Rečníci

Tomáš Tejbus - kuchyňa sa stala jeho srdcovou záležitosťou už keď bol tínedžer. Predtým ako sa rozhodol podnikať pôsobil ako šéfkuchár v 5-hviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski. Namiesto otvorenia klasickej reštaurácie sa rozhodol s biznis partnerom Jurajom Puzderom zrealizovať nápad “kuchyne na kolesách“ s názvom Folks Food Truck. Koncept spočíva v kombinácii modernej slovenskej kuchyne a street foodu.

Gabriel Oprendek – spoluzakladateľ rodinnej firmy Opre ́Cidery, ktorá sa postarala o výrobu jedných z prvých ciderov na Slovensku. V roku 2017 bol finalistom v súťaži Mladý inovatívny podnikateľ a je hrdým členom Združenia mladých podnikateľov Slovenska. Gabriel má na starosti budovanie a rozvoj značiek Opre’ & mellos, marketing, stratégie, organizáciu, manažment a financie.

Radovan Sidor – spolumajiteľ a spoluzakladateľ spoločnosti Doraz, ktorá vznikla s poslaním nízkonákladovej cyklokuriérskej služby v Košiciach. Neskôr sa so značkou rozhodli vstúpiť do sveta street foodu a dnes sa komplexne venujú oblasti kávového servisu.

Erik Čižmadia – Erik pochádza z vinárskej rodiny a už ako študent sa zaradil s firmou Tokaj Zlatý strapec medzi top 5 finalistov Študentskej podnikateľskej ceny 2012. Neskôr sa zhostil manažovania Penziónu Zlatá putňa vo Viničkách, ktorý sa celkovo pýši veľmi dobrým hodnotením od zákazníkov.

 

ZVOLEN

Téma: Ako chutí podnikanie v gastre
Kedy: 26.9.2018
Podnikatelia: 16.00 - 20.00 hod.
Nepodnikatelia: 16.00 - 19.00 hod.
Kde: Vintage bistro Cafe, Š. Moyzesa 41, 960 01, Zvolen

Príď si vypočuť panelové diskusie úspešných podnikateľov z Banskobystrického kraja a získať inšpiráciu, kontakty a skúsenosti pre svoje podnikanie. Dozvieš sa, či sa dá začať podnikať aj bez peňazí, alebo či je invencia jediný spôsob, ako uspieť v podnikaní. Získaš aj odpovede na otázky, či je možné vybudovať úspešný biznis z kávového zrnka a či je dostatočný vstupný kapitál zárukou úspechu.

Registrácia Zvolen tu (kapacita je obmedzená)::
-> Nepodnikatelia
-> Podnikatelia

Rečníci

Zuzana Muránska – svoje prvé skúsenosti s podnikaním si priniesla z Anglicka. Po príchode späť na Slovensko vybudovala sieť kaderníctiev a podnikanie v gastrobiznise, kde ponúka špeciality japonskej a ázijskej kuchyne.

Katarína Malová – riaditeľka a spolumajiteľka wellness hotela Kaskády. Svoje bohaté skúsenosti v oblasti hotelierstva pretavila do jedného z najkvalitnejších wellness hotelov na Slovensku, za čo získala aj ocenenie hotelier roka.

Lukáš Tóth -  od malička si šiel za svojím snom vybudovať niečo hodnotné, čo by ľuďom prinášalo radosť. Začal výrobou špajdlí a dopracoval sa k vôni kávy, čaju a čokolády. 

Lukáš Richtárech – Lukáš svojím zanietením a entuziazmom dokázal premeniť krachujúcu pizzériu na konkurencieschopný podnik. V gastrónomii vidí podnikateľskú príležitosť ako preniesť optimizmus na svojich zákazníkov.

Marián Líška - zakladateľ fullservisovej marketingovej agentúry Creefox v Banskej Bystrici, ktorá pomáha od roku 2013 desiatkam klientom najmä z oblasti hotelierstva, gastronómie a cestovného ruchu. Špecializuje sa na tvorbu marketingových stratégií a budovanie značky.

 

ŽILINA

Téma: Gastro podnikanie. Aby chutilo všetkým
Kedy: 04.10.2018
Podnikatelia: 16:00 – 20:00 hod.
Nepodnikatelia: 16:00 – 19:00 hod
Kde: Banka Žilina, Legionárska 1, 01001, Žilina

Registrácia Žilina tu (kapacita je obmedzená):
-> Nepodnikatelia
-> Podnikatelia

Seminár, ktorého súčasťou bude diskusia s odborníkmi, kreatívne workshopy a praktické príklady efektívnej propagácie na sociálnych sieťach. Oblasti, ktorým sa budeme venovať sú:

  • Inšpirácia, 
  • Nepodceňujte marketing,
  • Milujte svoj produkt, ale dovoľte mu žiť,
  • Oceňte svoj tím,
  • Sledujte trendy,
  • Spriateľte sa s konkurentmi.

Rečníci

Augustína Markocsyová – Zastupuje šéfredaktorku Kavickari.sk. Má na starosti tvorbu obsahu a kreativitu na sociálnych sieťach. Má precestovaných a zrecenzovaných množstvo kaviarní, reštaurácií.

Juraj Chromiak – Riaditeľ ľudských zdrojov v Medusa Group, ktorá je v oblasti gastronómie lídrom. Od vzniku HR v spoločnosti sa podieľal na fungovaní týchto procesov. Oceňuje na ľuďoch praktickosť, dôveryhodnosť a otvorenosť v komunikácií.

Jana Malaga – vedie agentúru Content agency, je zakladateľkou Asociácie blogerov a organizuje súťaž BLOGER ROKA. Sama sa aj foodblogu venovala na svojom blogu foodblogerka.sk