Entrepreneurship Forum 2012

Inšpirácia

Pozývame študentov vysokých škôl na inšpiratívne podujatie Entrepreneurship Forum 2012. Stretnite významné osobnosti podnikateľského sveta 13.11.2012 v Pálffyho paláci v Bratislave.

8.30 – 9.00 hod. Registrácia
9.00 – 9.30 hod.

Otvorenie

Marcela Havrilová a Markus Breyer / Microsoft Slovakia
Ján Oravec / Združenie podnikateľov Slovenska

9.30 – 10.30 hod.

Podnikateľom sa človek nerodí, podnikateľom sa stáva

Marián Marek, PosAm / Od zamestnanca k vlastníkovi
Martin Maisner, Rowan Legal / Buď rob poriadne, alebo radšej vôbec. Príbeh firmy roka v kategórii Právo IT

10.30 – 11.00 hod.  Prestávka
11.00 – 12.00 hod. Iniciatívy na podporu podnikania mladých

Grétka Balátová a Richard Kačík, Junior Achievement Slovensko / Povolanie podnikateľ
Ján Solík, Združenie mladých podnikateľov Slovenska / Ako premeniť skvelý nápad na úspešné podnikanie
Miroslav Kubovčík, Microsoft / BizSpark najrýchlejší spôsob ako naštartovať svoju firmu

12.00 – 12.45 hod.

Z nuly do prvej ligy

Renáta Bláhová, BMB Leitner / Kľúčom k úspechu našej firmy sú ľudia
Daniel Minárik, retail.bi / Úspech v podnikaní nikdy neprinesie ničnerobenie

12.45 – 13.45 hod. Obed s rečníkmi

Účasť je bezplatná, registráciu pre účastníkov nájdete na nasledovnom linku.

Informácie o vybraných rečníkoch

Marián Marek sa narodil v Trenčíne 1. januára 1961. Tento dátum mu, ako s úsmevom spomína, možno pomohol v mládežníckom športe; vo svojej kategórii bol vždy najstarší. Ako štrnásťročný bol druhý v behu na tisíc metrov na majstrovstvách Československa. No profesionálnym športovcom sa nikdy nestal. Po absolvovaní Elektrotechnickej fakulty Slovenskej vysokej školy technickej (dnešnej Slovenskej technickej univerzity) v roku 1984 nastúpil do Dusla Šala. Prvého januára 1991 sa stal zamestnancom PosAmu. O tri roky neskôr firmu odkúpil od jej vtedajších majiteľov. O takmer dve dekády neskôr prijal ponuku Slovak Telekomu na odpredaj časti firmy. V súčasnosti je stále jej spolumajiteľom a generálnym riaditeľom.

Martin Maisner je partnerom advokátskej kancelárie ROWAN LEGAL. Je popredným a uznávaným odborníkom v oblasti práva informačných technológii, outsourcingu, alternatívneho riešenia sporov a kybernetickej bezpečnosti. Je autorom radu odborných publikácií a článkov, prednášal na niekoľkých desiatkach konferencií v ČR i v zahraničí. Je rozhodcom Centra pre riešenie sporov o domény .eu. Zastupoval klientov pri rozhodcovských konaniach v Prahe, Ženeve, Zürichu a Londýne. Je členom celosvetovej skupiny expertov v oblasti medzinárodných arbitráží MULTILAW Arbitration Team. Pravidelne prednáša na VŠ.

Renáta Bláhová je zakladajúcou partnerkou spoločnosti BMB Leitner, ktorá už 15 rokov poskytuje profesionálne služby daňového poradenstva, auditu a účtovníctva a je TOP 5 v rebríčku auditorských a poradenských spoločností na Slovensku. Je uznávanou odborníčkou v oblasti slovenského a medzinárodného daňového práva. Ukončila STU v Bratislave, v roku 1994 jej bol udelený titul Master of B.A. (Southeastern Louisiana University), v roku 1997 titul FCCA (licencia certifikovaného účtovníka, UK) a v roku 2003 titul LL.M. (University of Vienna). Pracuje ako daňový poradca (licencia v roku 1998) a audítor (licencie v roku 2000) na Slovensku. Od roku 2007 je prezidentkou slovenskej pobočky International Fiscal Association a je autorkou mnohých odborných článkov a publikácií.

Daniel Minárik v treťom ročníku na Fakulte Managementu Univerzity Komenského sa rozhodol naplno venovať práci. Začínal ako brigádnik v centrále Nike Slovensko. Neskôr sa vypracoval na Retail Data Analyst CZ/SK. V roku 2011 prijal ponuku od konkurencie a dostal sa na oddelenie financií. Momentálne pracuje v spoločnosti Tesco Stores a.s. na pozícii Business Planner – Grocery. Spolu s Jozefom Štefankom vymysleli RBi (PROFITup) - aplikáciu, ktorá klientom pomáha ľahko spracovať veľké množstvo dát a zvyšovať tak ich profitabilitu. Online aplikácia je vďaka jednoduchosti dostupná širokému spektru užívateľov z celého maloobchodného prostredia. Daniel Minárik je hlavou projektu, za ktorý získal prestížne ocenenie Podnikateľský nápad roka 2012.

Súbory na stiahnutie